Wie is de Laurierhoeve

Ik ben Laurie, geboren in 1993 in Zuid-Limburg, oprichtster en eigenaresse van de Laurierhoeve. Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Opleiding Paardenhouderij. Tijdens deze opleiding heb ik veel ervaring op mogen doen en mijn hobby kunnen uitbreiden. Omdat ik mijn hobby wilde uitbreiden, moest ik ook ergens de kost mee verdienen. Momenteel ben ik dan ook werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.

Laurie met Calippo
Calippo werd hier Limburgs Kampioen bij de ruinen.

Calippo was mijn eerste eigen pony en ook het meest bijzonder. Calippo is geboren in 2009 en met hem is de Laurierhoeve eigenlijk begonnen. Na Calippo zijn er ook nog enkele andere pony’s bijgekomen en ook weer weg gegaan.

Naast de shetlandpony’s heb ik ook een aantal jaar een KWPN merrie: ZoĆ« gehad, zij is helaas in 2013 verkocht.

In het voorjaar van 2013 is mijn droom werkelijkheid geworden en is met de komst van mijn eigen stalnaam is mijn fokkerij gestart. De fokkerij is lid van het Nederlands Shetlandpony Stamboek.